Michiel Elijzen over Van der Poel: 'Ik vind dat hij verdomd scherp staat, hij heeft een smal bekkie'

Mathieu van der Poel legt in de Ronde van Luxemburg de laatste accenten in aanloop naar het WK in Zürich. 

Achtergrond Tim Beck

In de eerste etappe sloeg de regerend wereldkampioen meteen toe door op indrukwekkende wijze het sprintje heuvelop te winnen. Hij reed nummer twee Christophe Laporte op meerdere lengtes. In de tweede etappe kwam hij net te kort tegen Mads Pedersen, terwijl vandaag de zwaarste etappe op het programma staat. Daar zullen we meer weten te komen over zijn daadwerkelijke vorm.

Het WK in Zürich kent immers een hoop hoogtemeters. Al is het lokale rondje in de Zwitserse stad wellicht minder moeilijk dan op voorhand werd gedacht. Onder andere bondscoach Koos Moerenhout vertelde al dat de klim op het lokale circuit niet onmogelijk moet zijn voor een Van der Poel in topvorm.

Analist Michiel Elijzen valt nog iets op aan Van der Poel, zo vertelt hij in de podcast In het Wiel. "Ik zag een foto van Mathieu van der Poel. De Ronde van Luxemburg is natuurlijk niet te vergelijken met het WK, maar ik vind dat hij verdomd scherp staat."

"Hij heeft een smal bekkie, het ziet er echt strak uit. Ik denk dat hij veel plezier heeft gehad in die trui en dat hij stiekem meer kans denkt te hebben dan hij ons doet geloven."

Goede kans

Het parkoers is zwaar, maar er wachten geen écht lange of steile beklimmingen in het lokale rondje. "Met een heel goede dag kan hij dat wel aan. Alleen ja, je moet wel van Pogacar en Evenepoel afkomen. Dat gaat natuurlijk een hele kluif worden. Al zijn zij ook al heel lang goed in vorm. Ze presteren al zo lang op zo'n hoog niveau, dat moet je ook maar volhouden."

De ex-ploegleider geeft Van der Poel dan ook een kans. "Die speculaties vooraf zijn de charme van een WK. Je moet goed omhoog kunnen, maar óók een goede eendagsrenner zijn. Dat zijn renners die op één dag boven zichzelf uitstijgen, en dat kan Mathieu natuurlijk. Hij is zeker niet kansloos. Hij ziet er uitermate gezond en sterk uit."

Bekijk het originele bericht