Thijs Zonneveld over WK gravel-parkoers: 'Na 300 meter gaan er mensen het kanaal in...'

Thijs Zonneveld rijdt komende zondag het WK gravel in Leuven. 

Zonneveld

Zonneveld vertelde eerder tegen Wieler Revue dat hij nog niet weet wat hij in 2025 gaat doen. "Veel mensen zeggen dat ik nog terug moet gaan naar Unbound, omdat ik daar zo goed was dit jaar, maar ik weet het niet… Ik heb het gevoel dat de perfecte omstandigheden er dit jaar waren."

De kans is groot dat hij het na twee jaar BEAT Cycling voor gezien houdt. "Ik weet niet of ik die omstandigheden nog eens zou kunnen creëren. Dit jaar was mijn kans. Ik zie het mezelf eigenlijk niet weer doen, maar wellicht ga ik daar nog anders over denken. We zullen zien."

Eerst wacht nog het WK gravel in Leuven, waar hij een groot doel van heeft gemaakt. Al vertelt hij in de podcast In het Wiel dat hij niet bepaald uitkijkt naar de start. "Bij de mannen staan we zondag met 350 goede renners aan de start. En voor een deel is goed niet eens meer van toepassing. Dat zijn gasten als Van der Poel, Stuyven, Benoot, Florian Vermeersch, Isaac del Toro..."

"Na driehonderd meter rijd je een fuik in naar een gravelweggetje langs een kanaal. Ik reed daar en probeerde me te verplaatsen hoe dat gaat zijn zondag. Daar gaan ze het kanaal in... En bij 'ze' hoop ik dat ik het niet ben."

Startpositie

De start is in Halle en de finish in Leuven. "Je rijdt een startlust van een kilometer of tien en dat is enkel draaien en keren. Enkel single tracks. Dat is een grote chaos. Ik denk dat organisatie dacht: laten we het zo snel mogelijk op een lint krijgen waardoor we zo min mogelijk problemen krijgen."

Zonneveld zelf start rond positie 130. "Het wordt een heel groot ding om de voorkant van het peloton te zien. Het eerste uur is sowieso al niet mijn beste uur van de wedstrijd. Voor mensen die willen weten hoe zo'n start is: zoek een filmpje van Payson McElveen op van de start van vorig jaar in Italië."

Nieuws
  • Cor Vos