Pogacar: 'We wilden niet nog een situatie zoals met Muriel Furrer'

Tadej Pogacar nam na afloop van de Tre Valli Varesine uitgebreid de tijd om de beslissing van het peloton om te stoppen toe te lichten. Een ware wereldkampioen.

Tadej Pogacar

De afgelasting van Tre Valli Varesine deed veel stof opwaaien na afloop. Wereldkampioen Tadej Pogacar schoof aan bij een ingelaste persconferentie en legde de beslissing van het peloton om te stoppen uit.

"We konden de weg niet meer zien onder het water. Dan is er groot gevaar voor zware valpartijen. Er werd veel lek gereden en en er waren veel wielen die braken", tekende In de Leiderstrui op.

"Als we door gekoerst waren en er was een ernstige val geweest, dan zouden wij daarop zijn aangekeken en niet de organisatie. We wilden niet nog een situatie zoals met Muriel Furrer meemaken", zei Pogacar.

Geen actie

Pogacar hekelt het gebrek aan actie nadat al dagen geleden duidelijk was dat het weer slecht was in Noord-Italië. "Het was tijdens de Ronde van Emilie al duidelijk dat het dinsdag zeer slecht weer zou worden. Maar niemand heeft actie ondernomen."

"De vrouwen hadden 's ochtends op het parkoers kunnen rijden en je had de mannen eerder kunnen laten starten. Dan waren er nu twee winnaars geweest. Maar ik kom volgend jaar graag terug naar deze wedstrijd."