Zonneveld: 'Als je ziet hoe goed Van der Poel was het op het WK, denk je: trek nog een weekje door tot Lombardije'

Thijs Zonneveld had ergens gedacht dat Mathieu van der Poel nog een weekje door zou trekken tot en met de Ronde van Lombardije. Maar helaas...

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is lichter dan ooit en na zijn derde plek op het 'klimmers-WK' in Zürich liet hij weten één van zijn beste dagen op de fiets ooit te hebben afgewerkt. Al snel gingen stemmen op dat hij in deze vorm ook de Ronde van Lombardije maar moest meenemen in zijn programma. Thijs Zonneveld snapt die gedachte wel.

Maar helaas, na de wereldtitel gravel zette VDP een punt achter zijn seizoen. En blijft die tiende plek in 2020 voorlopig zijn enige resultaat in 'de koers van de vallende bladeren'.

Zonneveld snapt de decompressie

In zijn podcast In het Wiel zegt analist Thijs Zonneveld: "Met het gewicht dat Van der Poel nu heeft zou je denken, trek nog even door tot de Ronde van Lombardije."

"Maar ik geef toe: dat is heel erg vanaf de zijlijn gedacht. We zitten inmiddels twee weken na zijn grote doel, het WK, en ergens komt ook de decompressie en stort je ineen. We heten niet allemaal Tadej Pogacar."

Beklimmingen van 13 kilometer

Zonneveld geeft ook aan dat Lombardije wellicht te zwaar is voor een renner als Van der Poel: 'Hij heeft één keer meegedaan en werd tiende. Maar hij werd daar wel op zes minuten gereden door een renner als George Bennett. Ik snap dus goed dat-ie hier niet aan de start staat."

"Renners als Van Aert en Van der Poel hebben meer kans in Luik-Bastenaken-Luik dan in de Ronde van Lombardije, waar je gewoon beklimmingen van 13 kilometer tegenkomt. En zeker nu Pogacar meedoet is de keuze van Van der Poel helemaal te begrijpen."