Interview | Jelte Krijnsen sprak ook met Team Visma | Lease a Bike: 'Maar knechten kan altijd nog'

Vorig jaar was Jelte Krijnsen (23) nog clubrenner, maar vanaf 2025 geldt hij als een van de renners die Team Jayco-AlUla succes moeten bezorgen in het klassieke voorjaar. 

Krijnsen

Krijnsen, die afgelopen seizoen voor Parkhotel Valkenburg uitkwam en in het tweede deel van het seizoen stageliep bij Team Q36.5 Pro Cycling, won afgelopen jaar onder meer de Druivenkoers, een rit in de Ronde van Denemarken en de Chinese rittenkoers Tour of Taihu Lake.

In de periode dat hij begon te presteren in profkoersen barstte ook de strijd om zijn handtekening voor volgend seizoen los. Acht ploegen wilden hem hebben, waarvan zeven uit de WorldTour. Krijnsen koos uiteindelijk voor een dienstverband van twee seizoenen bij Team Jayco-AlUla, waar hij in het voorjaar voor eigen rekening mag rijden.

Een andere ploeg die zich voor hem meldde, was Team Visma | Lease a Bike. "Ik ken Olav Kooij van mijn tijd bij Willebroord wil Vooruit en die ploeg zocht nog een lead-out voor hem. Er zijn gesprekken geweest, maar ze waren duidelijk: ik zou er weinig eigen kansen krijgen."

Knechten

En dat is wel wat de geboren Fries wil. "Ik zit nog in de fase dat ik wil kijken hoe ver ik kan komen. Ik wil nagaan of ik ooit tot een van de beste renners ter wereld kan gaan behoren. Als ik dan het overgrote deel van de koersen moet knechten, zal ik daar waarschijnlijk niet achter komen."

"Ik wil in deze fase van mijn loopbaan voor mezelf rijden. Knechten kan altijd nog. Bij Team Visma | Lease a Bike is de concurrentie binnen de ploeg daar simpelweg te groot voor."

In de eindjaarsspecial van Wieler Revue vindt u een uitgebreid verhaal met Jelte Krijnsen, waarin hij dieper ingaat op de reden achter zijn opmars in de wielerwereld.

Nieuws
  • Cor Vos