Shirin van Anrooij en Ryan Kamp maken favorietenrol waar in Dübendorf

Niet alleen bij de vrouwen elite overheersten de Nederlanders. Shirin van Anrooij pakte op overtuigende wijze de zege bij de juniorenvrouwen. Ryan Kamp maakte bij de beloften zijn favorietenrol waar.
Van Anrooij

Van Anrooij reed al na één ronde weg van de tegenstand. De 17-jarige Nederlandse bleef vervolgens gedisciplineerd doorrijden. Na ronde 2 had ze haar voorsprong al uitgebouwd tot dertig seconden en het gat met Puck Pieterse werd alleen maar groter. Op grootse wijze pakte ze vervolgens de wereldtitel. Bij Van Anrooij was de verwondering na afloop groot: 'Het parcours was me niet op het lijf geschreven', gaf ze aan. ´Maar het was erg zwaar en ik wist dat ik sterk genoeg was om alleen te rijden.´ 

Bij de beloften was het Ryan Kamp die de favorietenrol op klinkende wijze waarmaakte. De Zwitser Kevin Kuhn hield het gat tot Kamp lange tijd klein, maar de Nederlander gaf geen krimp. In de laatste ronde besefte Kuhn dat de tweede plek zijn summum zou zijn. Kamp zette door en verzekerde zich zo van een hele mooie wereldtitel bij de beloften.  

Morgen rijden de junioren hun wedstrijd om de regenboogtrui. Aan het eind van de middag is het aan de mannen elite om uit te maken wie de nieuwe wereldkampioen wordt. 

Laatste nieuws