Brand wint, eindzege voor Worst na val Alvarado

Lucinda Brand heeft de Wereldbeker van Hoogerheide op haar naam geschreven. De eindzege ging na een tumultueuze slotfase naar Annemarie Worst.
Brand

De strijd om de eindzege in de wereldbeker lag nog helemaal open, want zowel Worst als Alvarado hadden nog een goede kans (die laatste had vijf punten meer dan Worst). De start was echter voor Inge van der Heijden, maar de twee beste veldrijdsters van het moment zaten pal in het wiel van hun landgenote. Aangezien Van der Heijden enigszins stilviel nam Worst vervolgens over.

Het leverde nog geen verschillen op, maar vervolgens deden ook Katie Compton en Yara Kastelijn een flinke duit in het zakje. Zes rensters zouden uiteindelijk strijden om de zege: Worst, Alvarado, Kastelijn, Cant, Brand en Evie Richards. De zes hielden elkaar in bedwang, maar toen Alvarado haar moment gekomen vond sloeg ze gelijk een gat. Worst zat echter al snel weer in haar wiel. Brand probeerde ook nog iets, maar ook zij kon geen definitief gat slaan. Het leek dus op een sprint uit te draaien.

Leek, want de slotfase was op z'n minst enerverend. Leidster Alvarado kwam ten val en daarbij liep ook haar ketting eraf. Zodoende konden er nog een aantal rensters voorbij haar rijden en kwam ze als zesde over de streep. Van de val profiteerde onder andere Brand, die de dagzege pakte. Daar zal Alvarado niet zozeer mee gezeten hebben, maar wel met het verspelen van de eindzege. Door haar tweede plaats in Hoogerheide ging die namelijk naar Worst. 

Laatste nieuws