Alvarado nieuwe nationaal kampioene veldrijden

Ceylin del Carmen Alvarado is de nieuwe Nederlands kampioene veldrijden. Ze kwam solo over de streep.
Alvarado

De start was voor Lucinda Brand, maar achter haar waren alle toppers present. Dat was voor Marianne Vos een klein wondertje, want de alleskunner schoot bij de start uit haar pedaal en niet veel later maakte ze nog een slippertje waardoor ze de aansluiting vooraan verloor. Toch kon ze weer terug komen tot aan de kop, waar Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Lucinda Brand elkaar bestookten. 

Halfweg koers trok Alvarado eens flink door. De veelwinnaar was direct in haar eentje, maar Worst en Brand spartelden nog wel even tegen. De eerste versnelling was echter de beslissende, want Worst en Brand moesten Alvarado uiteindelijk laten gaan. Van Vos was op dat moment geen sprake meer, want de veelvuldig wereldkampioene had niet het niveau om vandaag mee te spelen voor de titel. Ze eindigde als vijfde. 

De strijd om de andere podiumplaatsen was wel spannend. Worst bleek uiteindelijk de beste van de rest, maar zag Brand nog flink opstomen aan het einde van de koers. De uittredend nationaal kampioene had even daarvoor Kastelijn achtergelaten in de strijd om de derde plaats. Hoewel Brand nog dicht bij de tweede plaats kwam, had Worst genoeg marge om haar voor te blijven. Bij de beloften ging de overwinning naar Inge van der Heijden die dit seizoen al meermaals heeft laten zien ook bij de elite mee te kunnen spelen. 

Laatste nieuws