Alvarado wint in Brussel na tweestrijd met Worst

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de DVV Trofee Brussel op haar naam geschreven. Ze won na een spannende tweestrijd met Annemarie Worst.

Alvarado

De start was voor Annemarie Worst, gevolgd door Sanne Cant, Ceylin del Carmen Alvarado en Anna Kay. Niet ver achter dat drietal zat Europees kampioene Yara Kastelijn, maar de Nederlandse had wederom moeite met de technische stukken waardoor zij niet kon meespelen met de besten. Cant en Kay konden nog wel even volgen vooraan, maar moesten halfweg eerste ronde de twee besten van het seizoen al laten gaan. 

Dus zou het weer een Nederlandse strijd worden. Worst en Alvarado gingen uitmaken wie er met de zege aan de haal zou gaan in Brussel. Op het lastige parkoers gaven de twee elkaar geen duimbreedte toe. In de tweede ronde maakte Alvarado een klein slippertje en twee rondes later zette Worst haar concurrente flink onder druk met een tempoversnelling. 

Alvarado had het tot twee keer toe even lastig, maar de klassementsleider reed uiteindelijk vrij gemakkelijk terug tot Worst. Worst leek iets in het voordeel, maar in de slotronde maakte ze een foutje op de schuine kant en kwam ze vervolgens ten val op een lastige hobbelfase. Dat zorgde voor de beslissing. Alvarado kon comfortabel naar de zege rijden waardoor ze ook haar voorsprong in het klassement wist uit te breiden. Met nog één manche te gaan heeft Alvarado een voorsprong van zo'n twee minuten.