Worst spurt in extremis naar zege in Diegem

Annemarie Worst heeft de Superprestige van Diegem op haar naam geschreven. Na een heerlijke strijd versloeg ze Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn.

Worst

Na de start wist een drietal zich los te maken, namelijk Ceylin del Carmen Alvarado, Yara Kastelijn en Annemarie Worst. De drie Nederlanders werden op de voet gevolgd door onder andere wereldkampioene Sanne Cant, die een groep vormde met Inge van der Heijden en de piepjonge Shirin van Anrooij. Zij konden de aansluiting met de koplopers al vrij snel weer maken. Lang kon Cant echter niet vooraan blijven, want in de tweede ronde verloor ze de aansluiting alweer met de andere vijf. 

Vooral Kastelijn deed haar werk vooraan. Van Anrooij verloor even de aansluiting na een misser op een stukje heuvelop, maar ze wist terug te komen tot haar vier landgenoten. Achter de vijf Nederlanders bleef Cant tevergeefs vechten om weer terug te komen. Na een slippertje van Alvarado op de schuine kant had Worst ineens een gat, maar de in topvorm verkerende Alvarado herstelde de orde. Net als Europees kampioene Kastelijn. Ondertussen was Van Anrooij weg gevallen door mechanische pech en kon Van der Heijden simpelweg niet volgen. 

Dus reden de drie vooraan die ook aan het begin van de race de dienst uitmaakten. Van hen maakte vooral Kastelijn een uitstekende indruk, maar zij had wel moeite met de technische stukken. Het was desondanks duidelijk dat de winnaar vooraan zat. De drie gaven elkaar lange tijd geen duimbreedte toe. In de slotfase zette Alvarado vol aan, maar Worst kon haar versnelling pareren. Na de trap wachtte enkel nog het laatste rechte eind. Alvarado kwam als eerste uit het veld, maar Worst wist er nog overheen te komen. Net achter hen kwam Kastelijn als derde over de streep.