'Pas in januari duidelijkheid over lot Amador'

Er is nog altijd geen duidelijkheid rondom de toekomst van Andrey Amador. Marca verwacht pas in januari een beslissing.
Amador

Amador is al tijden de hoofdrolspeler in een transfersoap. In de zomer verlengde hij zijn contract bij Movistar, maar onder dat contract wil de Costa Ricaan nu uit. Movistar-manager Eusebio Unzué onlangs tegenover El Confidencial: "We hebben een voorcontract in ons bezit, ondertekend door Amador en zijn manager Giuseppe Acquadro. Ze hebben allebei een probleem, aangezien de UCI nu twee ondertekende contracten heeft binnengekregen."

De zaak ligt nu bij de UCI, maar het ziet ernaar uit dat de internationale wielerunie pas in 2020 uitsluitsel gaat geven. Het moge duidelijk zijn dat Amador dolgraag naar Team Ineos wil. Unzué is ook bereid hem te laten gaan, maar wil daar wel geld voor zien. "We kunnen het conflict makkelijk oplossen: als Andrey betaalt, is hij vrij om te koersen voor Team Ineos."

Amador in 2016

Amador rijdt al sinds 2009 voor de ploeg van Unzué. In al die jaren boekte Amador aansprekende successen. In 2012 won de inmiddels 33-jarige Amador een rit in de Giro d'Italia, terwijl hij in 2016 de roze leiderstrui droeg. Amador eindigde in 2015 (4de) en 2016 (8ste) bovendien in de top-10 in Italië. Zijn laatste zege dateert van 2018. Toen won hij namelijk de Klasika Primavera de Amorebieta. 

Laatste nieuws