Zeeman: 'Groenewegen heeft fysiek nog wat marge'

Dylan Groenewegen hoopt komend jaar te scoren in de Giro d'Italia en Vuelta a España. Volgens sportief directeur Merijn Zeeman heeft de Amsterdammer nog marge om te groeien.
Zeeman

“Dylan Groenewegen is de zegekoning van 2019 en dat is zeker voor een sprinter een veelzeggende prijs. Hij heeft één overwinning meer ten opzichte van 2018, maar daarnaast ook een hoger slagingspercentage. Van de kansen die hij kreeg, maakte hij er meer af. Dylan was dus weer een beetje beter dan de voorgaande jaren. Dat wordt steeds moeilijker als je op zo’n niveau rijdt, maar ik denk dat Dylan in fysiek opzicht nog wat marge heeft. Desondanks zal het beter worden meer zitten in het functioneren van de sprinttrein.”

“De samenwerking met Teunissen, Grøndahl Jansen en Roosen kan nog geperfectioneerd worden. Het moet nog beter, zodat ze binnen afzienbare tijd de onbetwist beste sprinttrein ter wereld zijn. We staan er goed voor, maar de concurrentie op dit onderdeel is sterk. Met name Michael Mørkøv is een fenomeen dat altijd op het goede moment naar voren komt. Hij heeft bepaalde kwaliteiten waar onze lead-out-jongens nog naartoe moeten groeien. Dat wordt ons doel de komende jaren.”

  • Dylan Groenewegen

Laatste nieuws