Alvarado klasse apart in Azencross

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Azencross met grote overmacht gewonnen. De beslissing viel al in de eerste ronde.
Alvarado

De Azencross maakt deel uit van de DVV Verzekeringen trofee, waarin voor vandaag vier manches waren verreden. De start in Loenhout was voor verschillende dames dramatisch. In het eerste rechte stuk kwam onder andere Loes Sels ten val en bij het oprijden van de brug werden er meerdere rensters opgehouden toen Yara Kastelijn haar balans niet wist te houden. Het grootste slachtoffer van deze crash was Lucinda Brand, die haar scheenbeen blesseerde en gedesillusioneerd uit de wedstrijd stapte. 

De ervaren Katie Compton wist wel aan de malaise te ontsnappen en reed heel even op kop, maar dat duurde niet lang. De goed gestarte Alvarado ontliep de valpartij bij de brug en nam al snel over. Ze had direct een groot gat te pakken. Annemarie Worst, die ook nog knullig ten val kwam, ging nog wel in de achtervolging, maar in de derde ronde legde Alvarado de wedstrijd definitief in zijn plooi. Ze breidde haar voorsprong in die ronde uit tot 45 seconden op Worst, die vervolgens de man met de hamer tegenkwam. 

De voorsprong van Alvarado bleef groter en groter worden en zo maakte ze ook haar achterstand in het klassement op leider Worst goed. Die laatste werd in het vervolg van de race ook voorbijgereden door Compton en wereldkampioene Sanne Cant. De Belgische zou uiteindelijk als tweede over de meet komen op grote afstand van de ongenaakbare Alvarado. Worst wist op de valreep Compton nog te verslaan in de strijd om plek drie. 

Laatste nieuws