Steven Kruijswijk kopman Jumbo-Visma in Vuelta

Steven Kruijswijk weet waar hij volgend jaar aan toe is. Hij voert Jumbo-Visma aan in de Vuelta. Titelverdediger Primoz Roglic en Tom Dumoulin rijden de Vuelta niet. Vrijdag wordt bekendgemaakt welke rondes zij wel rijden.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Bij Jumbo-Visma krijgen de drie kopmannen elk een ronde aangewezen. Kruijswijk rijdt dus de Vuelta. Dit jaar reed de Brabander de Vuelta ook, maar moest hij opgeven dankzij een valpartij. Vorig jaar werd Kruijswijk nog vierde in de derde grote ronde van het seizoen.

In een interview op de website van de ploeg zegt de nummer drie van de afgelopen Tour dat hij een mooie kans ziet om op het podium te komen: "In 2018 zat ik er al dicht bij met de vierde plaats." Hij kijkt ook uit naar de ritten met aankomst op de Angliru en Tourmalet: "Deze beklimmingen ken ik goed. Dat zijn ritten die mij op het lijf zijn geschreven."

Mollema en Kelderman

Kruijswijk is niet de enige Nederlander die van de Vuelta een hoofddoel maakt. Ook Bauke Mollema en Wilco Kelderman rijden de Vuelta. Kelderman is de laatste jaren een vaste top-10 kandidaat in Spanje en Mollema werd in 2011 al eens derde. In 2013 won de Groninger een etappe.

De Vuelta start volgend jaar op 14 augustus en verblijft eerst drie dagen in Nederland.