Van der Poel wint wel in de Druivencross

Nadat hij zaterdag verloor heeft Mathieu van der Poel zondag wel gewonnen. Hij kwam solo over de streep in de Druivencross.
Poel

De Druivencross maakt geen deel uit van een klassement, maar kent wel de nodige prestige. Veel van de toppers stonden dan ook aan de start in Overijse. De manche was door de modder en technische stukken erg lastig. Dat bleek, want zelfs Van der Poel had het soms lastig om overeind te blijven. Toch was de wereldkampioen duidelijk in betere doen dan zaterdag, toen hij niet het niveau had om winnaar Toon Aerts te volgen en als derde eindigde. 

Al vrij snel in de koers draaide Van der Poel in een lastig stuk de gashendel open. Hermans was daarvoor al zeer actief geweest. Net als Pidcock sloeg de Belg zaterdag over, waardoor hij fris aan de start stond. Het leek uit te draaien op een strijd met vijf, namelijk tussen Van der Poel, Pidcock, Hermans, Aerts en Iserbyt. Toen Van der Poel doortrok was er niemand die hem kon volgen.

Uiteindelijk ontpopte Pidcock zich tot eerste belager van Van der Poel, maar ook de Brit wist het nooit echt spannend meer te maken. Zo kon Van der Poel vrij simpel naar de zege rijden en herstelde hij de orde na een mindere dag in Ronse. 

Laatste nieuws