Lefevere: 'Boonen zou me kunnen opvolgen'

Patrick Lefevere nadert zo stilaan de pensioengerechtigde leeftijd, maar de manager van Deceuninck - Quick Step denkt nog niet aan stoppen. Wel heeft hij een idee wie zijn opvolger zou kunnen zijn.
Lefevere

Officieel gaat Patrick Lefevere op 1 februari 2020 met pensioen, maar hij stopt dan niet met werken, weet Het Laatste Nieuws. Ook na 20 jaar heeft de Vlaming er nog altijd plezier in. 

"Ik had in januari 2019 met pensioen kunnen gaan," vertelt hij aan de Vlaamse krant. "Ik heb geweigerd. Ik ga het nu niet laten liggen." Lefevere stopt pas wanneer hij er geen zin meer in heeft of wanneer hij een opvolger heeft gevonden. "Ik heb gelezen dat Tom Boonen geïnteresseerd is. Hij heeft ook gezegd dat dat niet voor nu is. Tom zou het wel kunnen, met zijn flair en charisma. Ik heb net een contract dat afloopt in december 2021, met nog een paar opties. Het zal niet één persoon zijn, die mij opvolgt. Het is een baan voor twee of drie mensen."

“Ik zie een rol als voorzitter van de raad van bestuur wel zitten. Dat ik wel advies geef, maar niet meer de dagelijkse verplichting voel om toch naar de koers te gaan.” 

Laatste nieuws