Merckx: 'Waarom zou Evenepoel niet beter worden dan Merckx?'

Remco Evenepoel kreeg gisteren de Kristallen Fiets uitgereikt van niemand minder dan Eddy Merckx. Iemand met wie Evenepoel al vanaf het begin van zijn nog prille carrière wordt vergeleken. Merckx had daar zelf een straffe uitspraak over.
Evenepoel

Het lijkt haast symboliek te zijn. Supertalent Remco Evenepoel, niet zelden betiteld als de nieuwe Eddy Merckx, krijgt de Kristallen Fiets uitgereikt van de 'oude' Eddy Merckx. Ter plekke werd Merckx gevraagd naar wat hij van Evenepoel zijn carrière verwacht. De Kannibaal antwoordde dat het aan Evenepoel zelf is om te bewijzen dat hij veel mogelijkheden heeft.

"Zijn carrière heeft heel veel mogelijkheden," aldus Merckx. "Ik denk dat het aan hem is om te bewijzen hoever hij het kan brengen. Ik denk dat hij op de goede weg is en ook goed omringd wordt. Waarom zou hij niet beter worden dan Merckx?"

Evenepoel reed een voortvarend eerste profseizoen, waarin hij verraste met zeges in de Clasica San Sebastian, het EK tijdrijden en de Ronde van België. Het was voor Merckx zijn eerste publieke optreden nadat hij in oktober ten val kwam tijdens een fietstochtje.

  • Remco Evenepoel

Laatste nieuws