Remco Evenepoel

Remco Evenepoel

Geboortedatum: 25-01-2000
Land: België
  • Deceuninck-Quick Step
    Deceuninck-Quick Step

Gerelateerde artikelen

Evenepoel
Nieuws |
Interview | Koen Pelgrim: 'Door zijn aerodynamica kan Remco zulke stuntsolo's uithalen'

Remco Evenepoel verdedigt zijn titel in de Clasica San Sebastian. Vorig jaar won hij er solo. Zijn trainer legt uit waarom hij die solo's zo goed aankan.

Evenepoel
Columns |
Opinie | Waarom we allemaal een beetje van de wielrenner Remco Evenepoel moeten houden

Remco Evenepoel heerst in deze Vuelta en dat vindt niet iedereen even leuk. Onze redacteur zet in vijf punten uiteen waarom we juist wél van hem moeten houden.

Evenepoel
Achtergrond |
Voorbeschouwing BK tijdrijden: waarom Evenepoel deze keer wel Lampaert zal verslaan

Het BK tijdrijden is de afgelopen jaren een echte clash geworden tussen de groten. Geen verplicht nummer, maar een erezaak tussen chronokillers die ook op wereldniveau een mondje meespreken. Noem de namen Wout van Aert, Remco Evenepoel, Victor Camenaerts en Yves Lampaert en je weet voldoende.

Thomas
Achtergrond |
Geraint Thomas eindwinnaar Ronde van Zwitserland, Evenepoel zegeviert in slottijdrit

Geraint Thomas heeft zich met een uitmuntende tijdrit verzekerd van de Ronde van Zwitserland. Hij werd tweede in de slottijdrit, op drie seconden van dagwinnaar Remco Evenepoel.

Evenepoel
Achtergrond |
José De Cauwer over Evenepoel: 'Hij wilde een constante in zijn lijn aanbrengen, maar die is er voorlopig niet'

Remco Evenepoel wilde zich in de Ronde van Zwitserland meten met de beste klassementsrenners ter wereld, maar hij heeft geen moment kunnen meespelen om de eindzege.

Evenepoel
Achtergrond |
Evenepoel domineerde in Noorwegen, maar in Zwitserland wil het niet lukken: 'Puur over mijn vorm ben ik niet tevreden'

Remco Evenepoel trapte in de Ronde van Noorwegen zijn beste waardes ooit werd gezegd, maar een paar weken later heeft hij in de Ronde van Zwitserland niet de benen die hij toen had.

Evenepoel
Achtergrond |
Quick-Step Alpha Vinyl behoudt vertrouwen in Evenepoel: 'Remco denkt dat de beklimmingen van de komende twee ritten hem beter liggen'

Remco Evenepoel eindigde in de vijfde rit op meer dan twee minuten van dagwinnaar Aleksandr Vlasov. Een domper wat betreft het algemeen klassement, maar Quick-Step Alpha Vinyl blijft vertrouwen houden in een goede notering.

Evenepoel
Achtergrond |
Remco Evenepoel verliest meer dan twee minuten in Zwitserland: 'Klassement nog niet verloren, want dit was gewoon een offday'

Remco Evenepoel zakte er enigszins doorheen in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. Daarmee lijkt hij zijn kans op de eindzege verspeeld te hebben. Een flinke domper voor de kopman van Quick-Step Alpha Vinyl.

remco evenepoel
Achtergrond |
Evenepoel slijpt zijn messen voor de Ronde van Zwitserland: deze ploeg moet hem aan de eindzege helpen

Terwijl Wout Van Aert nog in de running is om de Dauphiné in de wacht te slepen, slijpt een andere top-Belg zijn messen voor een zware opdracht een week later. Remco Evenepoel trekt naar de Ronde van Zwitserland met een ambitieus plan en een ambitieuze ploeg.

Evenepoel
Nieuws |
Zege in Luik-Bastenaken-Luik heeft Evenepoel doen veranderen: 'Met mijn ouders, met mijn vriendin zijn de discussietjes veel minder geworden'

De overwinning in Luik-Bastenaken-Luik heeft Remco Evenepoel een bepaalde rust gegeven. Dat kwam tot uiting in de Ronde van Noorwegen, waar hij drie ritten en het eindklassement won.

Evenepoel
Achtergrond |
Sporza-coryfee over Evenepoel: 'De duw aan Turner is nog niet lang geleden, maar iedereen kan zien dat Evenepoel veel kalmer is'

Remco Evenepoel is uitstekend aan het tweede gedeelte van het seizoen begonnen. Hij maakte indruk in de Ronde van Noorwegen met zijn sprints, maar Christophe Vandegoor roemt vooral de mentale ontwikkeling van de Belg.

remco evenepoel
Nieuws |
Remco Evenepoel stoomt door naar winst in Gullegem Koerse: 'Het werd duidelijk wat meer dan trainen alleen'

Wie dacht dat Remco Evenepoel na zijn triomftocht in de Ronde van Noorwegen op zijn lauweren zou rusten, had het mis. De Kannibaal uit Schepdaal voegde vlotjes en eventjes tussendoor ook Gullegem Koerse toe aan zijn palmares. Waar hij start, daar schittert hij ook. Zo eenvoudig lijkt het, in Remco’s world.

remco evenepoel
Achtergrond |
Oud-wielrenner Sean Kelly: 'Grote fout om Remco Evenepoel vorig jaar de Giro te laten rijden'

De Ier is uitgesproken over Evenepoel.

Evenepoel
Achtergrond |
Bas Tietema denkt dat het uitgesprokenen van Evenepoel goed is voor de sport: 'Wat dat betreft is hij meer een Nederlander'

Bas Tietema denkt dat de tweespalt die Remco Evenepoel oproept alleen maar goed is voor de wielersport.

Evenepoel
Achtergrond |
Thijs Zonneveld jojoot wat betreft Evenepoel: 'Hij heeft een grote groep diehard-fans, maar er zijn net zoveel wielerliefhebbers die hem het liefst zien falen'

Thijs Zonneveld schrijft in zijn column dat hij niet goed weet wat hij van Remco Evenepoel moet vinden.