Quick-Step Alpha Vinyl behoudt vertrouwen in Evenepoel: 'Remco denkt dat de beklimmingen van de komende twee ritten hem beter liggen'

Remco Evenepoel eindigde in de vijfde rit op meer dan twee minuten van dagwinnaar Aleksandr Vlasov. Een domper wat betreft het algemeen klassement, maar Quick-Step Alpha Vinyl blijft vertrouwen houden in een goede notering.

Evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Ploegleider Wilfried Peeters deed na afloop zijn verhaal tegenover Sporza. "Remco zag bleek aan de streep. Dat wees erop dat hij had afgezien. Het was een heel technische en slopende finale met korte steile hellingen. Een echt Italiaans parkoers. Remco zei dat hij die laatste helling verkeerd had ingeschat, ook al waren ze die eerder in de rit al twee keer opgereden."

Met nog twee bergetappes en vooral de slottijdrit heeft Evenepoel nog de nodige kansen om zichzelf te laten zien. "Er zijn nog drie dagen om iets recht te zetten. We krijgen in rit zes al een hele andere etappe met beklimmingen van achttien à twintig kilometer."

Hoewel winnaar Vlasov dacht dat de Belg zijn slag zou slaan in de vijfde etappe, denkt Evenepoel zelf beter tot zijn recht te komen in de twee zwaarste bergetappes. "Remco denkt dat die beklimmingen hem beter liggen. En in de afsluitende tijdrit weet je nooit wat er allemaal mogelijk is. We zullen proberen te kijken naar de top 10 of de top 5."