Remco Evenepoel stoomt door naar winst in Gullegem Koerse: 'Het werd duidelijk wat meer dan trainen alleen'

Wie dacht dat Remco Evenepoel na zijn triomftocht in de Ronde van Noorwegen op zijn lauweren zou rusten, had het mis. De Kannibaal uit Schepdaal voegde vlotjes en eventjes tussendoor ook Gullegem Koerse toe aan zijn palmares. Waar hij start, daar schittert hij ook. Zo eenvoudig lijkt het, in Remco’s world.

remco evenepoel
  • Remco Evenepoel Remco Evenepoel

Als slotakkoord van een trainingsblok – jawel, zo noemt hij het – stond Gullegem Koerse op het menu van de jonge veelvraat. Niet om zomaar wat kilometers te malen en doelloos in het peloton te hangen. Wel om iedereen in enkele verschroeiende beurten helemaal aan gort te rijden. Alomtegenwoordig was hij en hij maakte het in stijl af: met een snoeiharde solo.

"Het was een leuke maar wel een zware ervaring vandaag”, licht Evenepoel zijn overwinning toe. “Deels was ik hier omdat Patrick Lefevere dat graag wou, maar tegelijk kwam het handig uit als laatste fase in een doorgedreven trainingsblok. Het werd duidelijk wat meer dan trainen alleen."

"Het was stevig werken toen we met een groep op kop kwamen. Ik moest zorgen dat ik energie over had om op het einde nog een solo te forceren. Dat lukte uiteindelijk. Beter dan winnen kan uiteraard niet, dus ik ben een tevreden man. Dat draaien en keren in die rondjes ging me trouwens goed af."

Remcomania

Overal waar Evenepoel verscheen in het Vlaamse landschap, hoorde hij zijn naam uit duizenden kelen. "Dat is genieten natuurlijk", zegt de guitige renner. "Liever dat, dan in een tunnel van leegte rijden, want dat maakte het een wel een heel prettig tussendoortje. Nu is het trouwens de bedoeling dat ik twee dagen rust neem en van de fiets afblijf. En daarna begint mijn opbouw naar de Ronde van Zwitserland."

Nieuws
  • Cor Vos