Van Aert volledig vrijgesproken in rechtszaak met Nick Nuyens

Er is een einde gekomen aan de slepende rechtszaak tussen Wout van Aert en zijn voormalige ploegbaas Nick Nuyens.
Van aert

De arbeidsrechter van Mechelen heeft vandaag het vonnis uitgesproken in het voordeel van Van Aert, die een jaar geleden zijn contract met zijn toenmalige werkgever Roompot-Charles verbrak. Nuyens dacht een sterke zaak te hebben tegen van Van Aert en eiste meer dan een miljoen euro. Van die eis is de rechter blijkbaar niet onder de indruk en Nuyens draait op voor de gerechtskosten.

Van Aert verbrak vorig jaar eenzijdig en met onmiddelijke ingang zijn contract met Sniper Cycling, waar hij formeel onder contract stond. Het boterde namelijk al langer niet tussen Van Aert en Nuyens. Van Aert gaf aan een dringende reden te hebben voor de breuk, iets wat Nuyens betwistte. Daarom spande die laatste een rechtzaak aan tegen de drievoudig wereldkampioen veldrijden.

Daarbij eiste Nuyens ook een compensatie voor de geleden sponsorschade. Volgens de verdediging van Wout van Aert werden afspraken niet goed nagekomen en was er een definitieve vertrouwensbreuk, onder meer door een affaire met Niels Albert. Die zou door Nuyens onder druk gezet zijn om tegen Van Aert te getuigen.

Volgens het oordeel van de rechter werd dus de dringende reden van Wout van Aert aanvaard. Dat betekent dat Nuyens de gerechtskosten moet betalen, al kan hij nog wel in beroep gaan.

  • Wout van Aert

Laatste nieuws