Alejandro Valverde gaat voor combi Tour en Spelen in 2020

Alejandro Valverde is van plan komend jaar de Tour de France uit te rijden en zes dagen later de Olympische Wegwedstrijd te rijden. Volgens zijn ploegleider Unzué is het geen ideale voorbereiding, maar moet het geen probleem vormen voor de Spanjaard.

Alejandro Valverde
  • Afbeelding van Alejandro Valverde Alejandro Valverde

Unzué geeft aan dat het tijdverschil wel een rol gaat spelen. Het peloton finisht immers op zondagavond op de Champs-Élysées, waardoor de renners pas op maandagochtend naar Tokio kunnen fietsen. De 64-jarige ploegleider benoemt dat de vlucht 12 uur duurt, waardoor de renners dinsdagochtend in Japan arriveren. De wegwedstrijd is op zaterdag, waardoor ze weinig tijd hebben om zich voor te bereiden.

"21 dagen lang de Tour rijden is niet de perfecte voorbereiding. De renners die op dinsdag in Tokio arriveren hebben geen tijd om zich aan te passen aan het tijdsverschil of de temperatuur. Toch denk ik dat dit voor Alejandro geen probleem is. We proberen zo goed mogelijk uit de Tour te komen."

Het zou voor Valverde de negende keer zijn dat hij aan de start verschijnt van de grootste wielerronde van het jaar. Concurrenten en mede-favorieten voor een Olympische plak Vincenzo Nibali en Romain Bardet lieten al weten geen Tour de France te rijden, maar de Giro d'Italia te verkiezen.