Simon Spilak houdt het voor gezien

Simon Spilak stopt als professioneel wielrenner. De Sloveen won in het verleden onder meer de Ronde van Zwitserland en Ronde van Romandië.
Spilak

"Natuurlijk had ik nog een aantal jaar door kunnen gaan", vertelt Spilak tegen het Sloveense medium Delo. "Maar ik denk dat dit het goede moment is om te stoppen. Ik ben erg tevreden over mijn loopbaan en mijn resultaten en daar wil ik het bij laten. Dit soort beslissingen is altijd extreem moeilijk, maar uiteindelijk heb ik mijn gevoel laten spreken."

De 33-jarige Spilak stond bekend als klimmer. Dat etaleerde hij vooral in rondes van een week, want grote rondes sloeg Spilak de laatste jaren van zijn loopbaan steevast over. De laatste keer dat hij een grote ronde startte, was in 2014. Hij finishte die Tour de France niet. Spilak won twee keer de Ronde van Zwitserland, terwijl hij eenmaal de Ronde van Romandië won. Verder boekte hij etappezeges in Romandië (3 keer), Zwitserland, het Critérium du Dauphiné, Arctic Race of Norway en Ronde van Slovenië.

Deze jaargang was de renner van Katusha-Alpecin ook vooral op dreef in Romandië en Zwitserland. Hij eindigde respectievelijk negende en zesde in het eindklassement van die koersen. Verder liet Spilak zich ook zien in de Ronde van Californië, waar hij ook als zesde eindigde in het algemeen klassement. 

Laatste nieuws