Van Avermaet: 'Het gaat man tegen man zijn'

Greg Van Avermaet is een van de favorieten voor het wereldkampioenschap aankomende zondag. "De sterkste gaat winnen op dit parkoers."

Avermaet
  • Afbeelding van Greg Van Avermaet Greg Van Avermaet

"Het is zaak om goed van voren te rijden en de koers niet te missen vooraan, maar tegelijkertijd moet je niet te veel energie verspelen", vertelde de Olympisch kampioen tegen Sporza. "Ik denk dat het een voordeel voor me is dat het een lange wedstrijd gaat zijn. Ik kijk altijd uit naar lange en zware koersen, want in het verleden is gebleken dat het iets makkelijker wordt om dan te winnen voor mij."

De jaren beginnen langzaamaan te tellen voor de 34-jarige Van Avermaet, wiens beste resultaat op een wereldkampioenschap een vijfde plek is (2010 & 2014). "Ik weet niet of ik nog heel lang ga koersen, maar de tijd begint wel te dringen, ja. Ik ben er nog nooit heel erg dichtbij geweest. Ik denk dat het een mooi parkoers voor me gaat zijn in Yorkshire. De voorspelde regen is iets minder, want ik hou van mooie weersomstandigheden. Maar de omstandigheden zijn zoals ze zijn."

Van Avermaet voorspelt een eerlijke wedstrijd, waar de beste renners boven komen drijven. "Het gaat echt man tegen man worden. Dan kan het een voordeel zijn dat je niet van start gaat als absolute topfavoriet, maar aan de andere kant weet iedereen wat Philippe Gilbert en ik kunnen. Als een van ons gaat, dan zal er ook zeker reactie zijn. De sterkste zal gaan winnen."