Gilbert: 'Ik verwacht een koers met veel aanvallen'

Philippe Gilbert is een van de topfavorieten voor aankomende zondag. "Mijn vorm is goed en dat is het belangrijkste."

Gilbert
  • Afbeelding van Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Het wereldkampioenschap in Yorkshire zit al heel lang in het hoofd van de Waal. Dat hij naar het wereldkampioenschap heeft toegeleefd kwam duidelijk tot uiting in de Ronde van Spanje, waar hij twee ritzeges voor zich opeiste. "Bijna een jaar geleden besloot ik vol voor het wereldkampioenschap te gaan", aldus Gilbert tegen Sporza. "Dus dit zit echt al heel lang in mijn hoofd."

Gilbert kent een goed jaar en won naast twee etappes in de Vuelta ook Parijs-Roubaix. Toch werd hij door zijn ploeg Deceuninck-Quick Step gepasseerd voor de Tour de France. "De niet-selectie heeft niet voor extra motivatie gezorgd richting het WK. Ik begrijp niet echt waarom daar altijd vragen over komen. Ik ben het vergeten en heb ook begrepen dat ik niet werd geselecteerd."

Ook vragen of dit zijn laatste kans op een tweede regenboogtrui is, wuift hij weg. Hij zit immers enkel met zondag in zijn hoofd. "De lokale ronde is veertien kilometer lang en gaat telkens op en af. Het is nergens echt superlastig, maar wel constant lastig. De slag kan overal plaatsvinden en ik denk dat het moeilijk gaat zijn om te controleren. We gaan dus veel aanvallen zien tijdens de koers."