Gesink: 'Zo rijden zorgt voor een hele andere sportbeleving'

Robert Gesink was een van de belangrijke adjudanten van Primoz Roglic, die de Ronde van Spanje gaat winnen. Gesink: "Heel speciaal om mee te maken."

Gesink
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

"We hebben er zo hard voor moeten werken en onderweg veel tegenslag gehad", vertelt Gesink tegen de NOS. "Dat begon al met die val in de ploegentijdrit. Het was uiteindelijk niet makkelijk. Veel stressmomenten gekend. Zaterdag reed ik met Sepp Kuss in niemandsland en we hoorden niets meer. Dus de ontlading was heel groot toen we aan de streep kwamen."

Hoewel de waaierrit naar Guadalajara Roglic en Team Jumbo-Visma bijna de kop kostte, liet de gele brigade zien de koers vakkundig te kunnen controleren. Lachend: "Het is bijna net zo stressvol als zelf een klassement rijden. Primoz is heel dankbaar naar ons toe. Hij voelde zich echt schuldig toen hij als eerste de hekken in reed tijdens de ploegentijdrit. Hij geeft om anderen en is een echte teamplayer. Een hele speciale jongen."

Het is een extra kroon op het zeer bijzondere seizoen van de Nederlandse ploeg, die inmiddels is uitgegroeid tot de top van het peloton. "Mijn verandering van rol is daar ook onderdeel van geweest. En we hebben er nog iemand bijgehaald die dit ook kan. Het zorgt voor een hele andere manier van sportbeleving. Vroeger was het: pas op, daar gaan ze misschien iets doen. Nu is het: daar gaan wij iets doen! Dat is heel anders fietsen."