Chris Froome hoopt in 2019 nog in actie te komen

Chris Froome, nu nog herstellende van een zware blessure na zijn val in het Critérium du Dauphiné, hoopt dit jaar nog in actie te komen. Volgend seizoen zijn de Olympische Spelen zijn hoofddoel en de Brit wil tijdig weer wedstrijdkilometers maken.

Froome
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

In een interview met The Telegraph vertelt Froome dat zijn herstel voortvarend verloopt. Hij wil nog dit jaar meedoen aan enkele 'events'. Mogelijk bedoelt hij daarmee het Saitama Criterium in Japan op 27 oktober, dat georganiseerd wordt door de ASO. Saitama is een voorstad van Tokio, waar volgend jaar de Olympische Spelen plaatsvinden. De Brit zou volgend jaar graag met een gouden plak de Olympische week afsluiten.

“Zowel de tijdrit als de wegwedstrijd in Tokio zien er goed uit. Ik denk dat de wegwedstrijd meer dan 5000 hoogtemeters telt. De temperaturen zouden dicht tegen de 40 graden aan liggen. Het belooft een extreem veeleisende wedstrijd te worden. Dat de koers amper een week na de Tour de France wordt verreden – ik ga ervan uit dat ik de Tour doe – is eigenlijk perfect. Ik ga graag in beide wedstrijden de strijd aan.”