Groenewegen wederom de beste in Tour of Britain

Dylan Groenewegen heeft wederom een rit gewonnen in de Tour of Britain. De Nederlander boekte al zijn derde dagzege in Groot-Brittannië.

Groenewegen
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Vanuit de start volgde er al een demarrage. Vier renners kozen het hazenpad en zouden de dag kleuren in de vlucht van de dag. De namen: Jake Scott, Robb Scott, Matthews Bostock en Emil Vinjebo. Achter hen pakten Corendon-Circus en Team Jumbo-Visma de kop van het peloton. Het kwartet vooraan werd op een gegeven moment gedecimeerd naar een duo vooraan, namelijk Bostock en Vinjebo. 

Met nog vijftien kilometer voor de boeg had het duo ineens weer een voorgift van een minuut, maar de sprintersploegen kwamen desondanks ruim op tijd. De vlucht van Bostock en Vinjebo zat er op zes kilometer van de finish definitief op. Het zou dus eindigen in een sprint en Groenewegen ging vroeg aan. Er stond geen maat op de Amsterdammer en zo won hij uiteindelijk gemakkelijk. Cees Bol finishte als vierde. 

De nummer drie was Matteo Trentin, die tweede stond in het algemeen klassement. Door de bonificatieseconden nam de Italiaan de leiderstrui weer over van Mathieu van der Poel. De Nederlander heeft nu een achterstand van drie seconden.