Dimension Data maakt zes contractverlengingen bekend

Dimension Data heeft een zestal renners langer vastgelegd. Dat maakte het Zuid-Afrikaanse team eerder vandaag bekend.

Dimension

Dimension Data, dat volgend jaar Team NTT gaat heten, hengelde de afgelopen dagen al een aantal nieuwe renners binnen, namelijk Carlos Barbero (Movistar), Max Walscheid (Team Sunweb) en Michael Gogl (Trek-Segafredo). Eerder werden ook Victor Campenaerts (Lotto Soudal) en neoprofs Samuele Battistella en Matteo Sombrero vastgelegd. Op het gebied van contractverlengingen bleef het echter nog even stil. Tot vandaag. 

De ploeg maakte namelijk zes nieuwe verbintenissen wereldkundig. Enrico Gasparotto, Ben King, Amanuel Ghebreigzabhier, Nic Dlamini, Ryan Gibbons en Jay Thomson zullen ook het tenue van Team NTT gaan dragen. Vooral die eerste twee zullen bekend zijn bij het grote publiek. De ervaren Gasparotto rijdt al jarenlang in het profpeloton en zegevierde tweemaal in de Amstel Gold Race. King presenteerde zich vorig jaar aan het grote publiek door twee etappes te winnen in de Ronde van Spanje. 

Ook de Eritreër Ghebreigzabhier begint naam te maken. In de huidige Vuelta deed hij een aantal keer mee voor etappewinst en staat hij momenteel op een knappe 21ste plek in het algemeen klassement. Gibbons is een sprinter die ook een heuveltje kan overleven, Thomson al jarenlang een gewaardeerde knecht en voor Dlamini geldt hetzelfde als voor Thomson.