Geraint Thomas maakt doel van WK tijdrijden

Geraint Thomas maakt een doel van het wereldkampioenschap tijdrijden in eigen land. De runner-up van de Tour de France vertelde dat tegen Cycling Weekly.

Thomas
  • Afbeelding van Geraint Thomas Geraint Thomas

Vorig jaar won Thomas de Tour de France en zat zijn seizoen er praktisch op. Hij nam het er flink van, kwam de nodige kilo's aan en liet zich alleen nog, zonder succes overigens, zien in de Rondes van Duitsland en Groot-Brittannië. Dit jaar is het anders, want Thomas heeft nog genoeg motivatie om grote doelen te stellen. 

Zijn grootste doel: het wereldkampioenschap tijdrijden in Yorkshire. Met Tom Dumoulin in de lappenmand, Rohan Dennis in een mentale dip en Primoz Roglic die wellicht dan een zware Ronde van Spanje achter de rug heeft, liggen er de nodige kansen voor Thomas in eigen huis. "Ik heb uiteraard al een degelijke basis door de trainingsuren voor de Tour, dus ik hoef niet veel extra te trainen. Hopelijk kan ik lekker naar buiten op mijn tijdritfiets voor een paar goede inspanningen en kan ik het verder rustig houden.”

Daarnaast wil de Tour de France-winnaar van 2018 dolgraag meedoen aan het wereldkampioenschap op de weg. Niet direct als kopman, want Thomas zelf heeft een dienende rol in gedachten. “Het WK in Groot-Brittannië wordt voor ons een belangrijke koers, dus ik zou er graag naartoe gaan om voor mijn ploegmaat Ben Swift te werken. Ik verwacht dat hij de kopman wordt.”