Gesink maakt rentree in Ronde van Polen

Robert Gesink staat voor zijn rentree. De Achterhoeker keert namelijk in de Ronde van Polen terug in competitie.

Gesink
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Gesink kent in tegenstelling tot zijn ploeg Team Jumbo-Visma zelf nog geen al te gelukkig seizoen. Zijn meest aansprekende resultaten zijn 21ste plaatsen in de Tirreno-Adriatico en Amstel Gold Race. Vervolgens zou hij zich richten op de Giro d'Italia, maar in de regenachtige editie van Luik-Bastenaken-Luik kwam Gesink hard ten val. 

De Varssevelder brak daarbij zijn sleutelbeen en bekken, waardoor hij gedwongen was lang te revalideren. Even was er nog sprake van dat hij de Tour de France zou betwisten, maar die optie bleek niet haalbaar. Gesink is inmiddels weer fit en staat voor zijn rentree in de Ronde van Polen. Voor Gesink zal het een voorbereidingskoers, want hij rijdt ook de Ronde van Spanje. 

"Het herstel heeft lang geduurd, maar eigenlijk is alles goed verlopen. Het was uiteraard veel werk: van lopen met krukken tot fietsen met één been. Stap voor stap ben ik weer op niveau gekomen en klaar om te koersen. Ik kijk vooral uit naar de Vuelta en hoop in Polen weer wat ritme en koershardheid op te doen."

In Polen wordt Gesink bijgestaan door Lennard Hofstede, Taco van der Hoorn, Danny van Poppel, Neilson Powless, Antwan Tolhoek en Jonas Vingegaard.