Tour: Bernal wint Tour de France, slotrit voor Ewan

Caleb Ewan heeft de slotetappe van de Tour de France gewonnen. De eindzege van Egan Bernal kwam niet meer in gevaar.

Bernal
  • Afbeelding van Caleb Ewan Caleb Ewan

Traditioneel stond de etappe naar Parijs op het programma. In Parijs kozen vier renners ervoor om ten aanval te gaan, namelijk Nils Politt, Omar Fraile, Jan Tratnik en Tom Scully. Met nog zo'n twintig kilometer te gaan had het kwartet een voorgift van twintig seconden. Ondertussen regende het lekke banden, want onder anderen Geraint Thomas reed lek. 

Tratnik hield het vooraan uiteindelijk het langst vol, maar het werk van onder meer Deceuninck-Quick Step en vooral Dimension Data was er te veel aan voor de renner van Bahrain-Merida, dat sprinter Sonny Colbrelli lek zag rijden op vijftien kilometer van het eind. Hij werd echter opgepikt door Vincenzo Nibali, die zijn landgenoot terugreed naar het peloton. 

Uiteindelijk draaide het uit op een sprint. Boasson Hagen ging als eerste aan, maar kon zijn inspanning niet volhouden. Van achter kwamen de snelle mannen. Net als de voorgaande massasprints was het Ewan die duidelijk de snelste was. Dylan Groenewegen, die zijn lead-out onderweg kwijtraakte, eindigde als tweede.