Jumbo-Visma wil verklaring van UCI over achterstand Kruijswijk

Jumbo-Visma wil uitleg van de UCI over de plotselinge vijf seconden die Steven Kruijswijk zou hebben verloren op de Iseran.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Vanwege noodweer en onbegaanbare wegen legde de Tourorganisatie op 25 kilometer van de finish de etappe stil. De tijden die vastgesteld waren bij de pasovergang van de Iseran, zouden gelden als de tijden voor het nieuwe klassement.

Steven Kruijswijk kwam met zijn groep 58 seconden na Egan Bernal over de top, waar de Colombiaan nog eens acht seconden aan bonificatieseconden pakte. In de officiele uitslag wordt de groep-Kruijswijk echter op 1'03'' gezet. Met de acht seconden bonificatie en de zeventien seconden achterstand die Kruijswijk al had op Bernal staat de Brabander nu vierde op 1'28'' van Bernal. Volgens Jumbo-Visma moet dat 1'23'' zijn.

De Nederlandse WorldTour-ploeg zal voor de start van de voorlaatste etappe verhaal halen bij de jury van de internationale wielerunie. De kans bestaat dat Jumbo-Visma protest aantekent, mochten de tijden niet worden gecorrigeerd.