Mollema (4e): 'Ik ben nog niet klaar deze Tour'

Er stond vandaag in de rit naar Gap geen maat op Matteo Trentin. Bauke Mollema was de beste Nederlander op een vierde plek.

Mollema
  • Afbeelding van Matteo Trentin Matteo Trentin
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

"Het was echt een lastige etappe, zeker met die hitte erbij", liet Mollema weten aan de NOS. "Er reed een man of tien weg met dertig kilometer te gaan. We hadden iemand mee, dus op zich hoefden we niet te rijden, maar op de klim voelde ik me goed, dus ben ik de beste renners gevolgd. Het was volle bak koers tot aan de finish."

Mollema had al eerder aangevallen, maar de Nederlander kreeg niet de benodigde ruimte. "Het was vroeg, maar ik wist dat er een paar linke bochten lagen. Ze reden het dicht, dus toen was het wachten op die laatste klim. Het is jammer dat een paar mannen beter waren. Trentin houdt het knap vast en is dus de verdiende winnaar. Ik heb geprobeerd om er een mooie ereplaats uit te halen."

De renner van Trek-Segafredo benadrukt dat hij nog niet klaar is in deze Tour, want ook in de Alpen hoopt hij zich te laten zien. "Ik was blij hoe ik me voelde. Morgen is een zware rit, dus we moeten even kijken of ik dan goed genoeg ben, maar ik voelde me beter dan in de Pyreneeën. Er komen daarna nog twee Alpenritten aan, dus ik wil zeker nog mee in de ontsnapping en voor een ritzege gaan."