Kittel beslist na Tour over toekomst

Marcel Kittel zal na de Tour de France een beslissing maken over zijn toekomst. De Duitser heeft momenteel een rustperiode ingelast.

Kittel

De topsprinter won aan het begin van het seizoen nog een koers op Mallorca, maar nadien was het kommer en kwel. Kittel had het allerminst naar zijn zin bij zijn ploeg Team Katusha-Alpecin, presteerde dramatisch en besloot tijdelijk te stoppen. Na de Tour de France zal Kittel bekendmaken wat hij van plan is de komende jaren. 

"Voor mij is het in ieder geval belangrijk dat alle betrokkenen een team vormen", vertelde hij bij Sportschau. "Dat is gebruikelijk in een teamsport. Je moet een omgeving hebben die elkaar coacht, respecteert en verantwoordelijk maakt. Dit moet vanaf de top van de ploeg, maar ook ook vanuit de ploegleiders."

Tussen de woorden van Kittel door valt op te maken dat hij dat bij Katusha miste, net als Tony Martin eerder. De meervoudig wereldkampioen tijdrijden herpakte zich echter bij Team Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg werd ook genoemd als eventuele nieuwe werkgever van Kittel, maar nu ook Tom Dumoulin op het verlanglijstje staat van de gele ploeg, lijkt een komst van Kittel zeer onwaarschijnlijk. 

Wel noemt Kittel Tony Martin als voorbeeld van iemand die zijn loopbaan weer in gang wist te schieten na een lastige periode. "Hij bloeit bij Jumbo op. Wielrennen is zo ongeveer het moeilijkste wat er is. Op een gegeven moment ben je zo moe. Dan heb je een ploeg om je heen nodig. Dat waren ook de momenten dat ik veel plezier beleefde. Tony heeft dat nu ook weer."