Twijfelende Poels hakt knoop over toekomst na Tour door

Wout Poels heeft een aflopend contract bij Team Ineos. De Limburger voelt zich thuis bij de Britste ploeg, maar toch knaagt er iets: hij zou graag vaker voor eigen kans gaan.

Poels
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels

De meesterknecht van Geraint Thomas, Egan Bernal en in voorgaande edities van Chris Froome vertelt tegen De Limburger dat hij overweegt een stap naar een ander team te maken volgend seizoen. "Ik zal niet winnen in de Tour, want ik mag niet voor eigen kans rijden. Ik zit niet zo in elkaar om de staldorders te negeren. Als ze me vragen of ik naar de Tour wil als helper en ik zeg ja, dan ga ik niet opeens mijn eigen plan trekken. Zelfs als ik wegga bij Ineos, zou ik dat niet doen."

De Nederlandse klimmer heeft een aflopend contract bij Team Ineos, maar zegt er nog niet uit te zijn wat hij wil. "Na de Tour de France zal ik de knoop doorhakken. Nu is wel het moment om me af te vragen: ben ik tevreden bij deze ploeg? Ik voel me thuis hoor, bij Ineos. Maar ik zal hier niet de mogelijkheid krijgen om kopman in een grote ronde te zijn of eens vol voor een ritzege te gaan."