Kruijswijk: 'Ik denk dat ik er helemaal klaar voor ben'

Bij afwezigheid van Tom Dumoulin zijn alle ogen gericht op Steven Kruijswijk wat betreft het algemeen klassement in de Tour de France.

Kruijswijk
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

"Het podium is de ambitie", vertelde de Brabander tegen het Algemeen Dagblad. "Ik zou graag eens bereiken om in een grote ronde op het podium te staan en dan het liefst in de Tour de France natuurlijk. Ik zeg niet dat ik teleurgesteld zal zijn als ik het niet haal, maar het is wel de ambitie en de uitdaging die er ligt om het te bewerkstelligen."

De aanloop naar de Tour de France kende een lichte kink in de kabel toen Kruijswijk ziek uit de Dauphiné stapte. "Ik was toen wel twee of drie dagen redelijk mak thuis. Ik moest even rusten, maar sindsdien zit er weer een stijgende lijn in mijn gezondheid. Ik voel me fit en sterk en ik denk dat ik er helemaal klaar voor ben. Hoe ik ervoor sta ten opzichte van vorig jaar is moeilijk te zeggen, maar we hebben niet veel veranderd aan de voorbereiding om in dezelfde vorm aan de start te verschijnen. Ik denk dat dat gelukt is."