Tour 2019: Bora-Hansgrohe met uitgebalanceerd team naar Frankrijk

Bora-Hansgrohe heeft zijn selectie voor de Tour de France compleet. De Duitse formatie reist met een ploeg af naar Frankrijk die op verschillende manieren succes hoopt te behalen.

Bora
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe

Allereerst is er natuurlijk Peter Sagan, die voor de zevende keer in zijn loopbaan de groene trui hoopt te winnen. Nu staat hij wat betreft meest gewonnen groene truien nog gelijk met Erik Zabel, maar de kans is groot dat dat na dit jaar anders is. Sagan toonde goede vorm in de Ronde van Zwitserland en in de Tour de France liggen meerdere etappes die hem heel goed moeten liggen. 

Bovendien kan hij vertrouwen op ijzersterke teamgenoten. Daniel Oss, Marcus Burghardt en Lukas Pöstlberger behoren op het vlakke tot de beste helpers van het peloton. Zij zullen Sagan dan ook bijstaan in de etappes waar de Slowaak hoopt te scoren. 

Bora-Hansgrohe heeft voor het hooggebergte ook renners die leuke dingen kunnen laten zien. Emanuel Buchmann maakt een goed jaar door, terwijl Patrick Konrad het eveneens in zich heeft om een goed klassement te rijden. De Oostenrijker werd onlangs nog derde in de Ronde van Zwitserland. Gregor Mühlberger en Maximilian Schachmann maken de selectie compleet en zouden op etappezeges kunnen jagen in het middengebergte.