Van Emden volgt Van Baarle op als nationaal kampioen tijdrijden

Jos van Emden is de nieuwe Nederlands kampioen tegen de klok. De renner van Team Jumbo-Visma volgt daarmee Dylan van Baarle op.

Emden
  • Afbeelding van Team Jumbo-Visma Team Jumbo-Visma
  • Afbeelding van Dylan van Baarle Dylan van Baarle
  • Afbeelding van Jos van Emden Jos van Emden

Van Emden verkeerde de laatste weken al in goede vorm, want zo won hij onlangs nog de proloog in de ZLM Tour. Hij gold net als titelverdediger Dylan van Baarle tot de grootste kanshebbers, maar aangezien EF-Education First dit seizoen ook sterk verbeterd is in de race tegen de klok, kwam ook Sebastian Langeveld bovendrijven als potentiële winnaar.

Op de tussenpunten was de ervaren Langeveld al goed onderweg en aan de streep was hij dan ook de beste. Hij deed 47 minuten en zeven seconden over het 40,8 kilometer lange parkoers. Het wachten was vervolgens op Van Emden en Van Baarle, die onderweg ook meebleven strijden om de zege. 

Langeveld werd al vrij snel van de eerste plaats verdreven, want aan de finish was Van Emden acht seconden sneller. Titelverdediger Van Baarle was minder goed onderweg, maar kwam in het tweede gedeelte van de tijdrit nog sterk opzetten. Het bleek voor de renner van Team Ineos desondanks niet genoeg om zich weer te kronen tot beste tijdrijder van het land. Hij werd derde, achter Van Emden en Langeveld. Voor de renner van Team Jumbo-Visma is het de tweede keer in zijn loopbaan dat hij Neerlands beste renner tegen de klok is.