Poels: 'Ik heb zelden iemand zo hard onderuit zien gaan'

Wout Poels zag de zware valpartij van Chris Froome voor zich gebeuren. "Ik heb zelden iemand zo hard onderuit zien gaan."

Poels
  • Afbeelding van Wout Poels Wout Poels
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Na afloop van de individuele tijdrit in de Dauphiné deed de Limburger zijn verhaal tegen De Telegraaf. Poels was samen met Froome de tijdrit aan het verkennen toen het noodlot toesloeg voor de Brit. Een windvlaag maaide Froome van de weg, waardoor hij hard tegen een muur opreed. Poels: "Ik zag hem gaan en dan sta je wel een beetje in shock."

"Ik heb bijna een uur zitten shaken", vervolgt Poels zijn heftige verhaal. "Ik heb zelden iemand zo hard onderuit zien gaan. Ik denk dat we 65 per uur gingen, en dat op een tijdritfiets. We hadden gelukkig een volgwagen achter ons. Ik heb iets verderop gewacht, want ik wilde het liever niet zien. Sommige dingen kun je beter niet zien. Gelukkig stond een ambulance op honderd meter, die stond daar toevallig. Chris werd gelijk verzorgd, dus ik ben daar maar niet naartoe gegaan.”

Froome liep bij zijn valpartij meerdere breuken op. Zo brak hij zijn dijbeen, elleboog en een aantal ribben. Op de BBC meldde teammanager Dave Brailsford gisteren dat Froome ook zijn heup heeft gebroken. Na een operatie ligt de viervoudig Tourwinnaar nu op intensive care van het ziekenhuis van Saint-Étienne. “Ik ben bezorgd. We moeten de situatie in de gaten houden. Hij is nu geopereerd om de eerste fase van medische behandelingen in te gaan”, vertelde Brailsford.