Froome: 'Thomas en ik zijn al tien jaar goede vrienden'

Chris Froome voorziet geen onderlinge problemen bij Team Ineos tijdens de Tour de France. "Thomas en ik zijn al tien jaar goede vrienden."

Froome
  • Afbeelding van INEOS Grenadiers INEOS Grenadiers
  • Afbeelding van Chris Froome Chris Froome

Froome doet zijn verhaal aan Sporza voorafgaand aan de Dauphiné, waar hij mee hoopt te spelen om de eindzege. "Ik denk dat het in orde is met mijn vorm. Maar ik verwacht niet dat het makkelijk zal worden. Er staan hele goede klassementsrenners aan de start en het niveau zal erg hoog zijn."

Het hoofddoel is echter de Tour de France, waar de Brit zich in een illuster rijtje hoopt te rijden. Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain wonnen de grootste koers ter wereld vijfmaal, terwijl Froome nog op vier staat. "Ik zit er de hele tijd mee in mijn hoofd. Het zou heel speciaal zijn om in het clubje renners te komen die vijf keer de Tour gewonnen hebben."

De grootste concurrentie komt met titelverdediger Geraint Thomas en Egan Bernal misschien wel uit eigen ploeg. Froome voorziet desondanks geen problemen. "Het zal meer een probleem zijn voor onze tegenstanders. Geraint en ik trainen bijna elke dag samen, op trainingskamp in Tenerife en thuis in Monaco. We zijn al tien jaar goed bevriend."