'Nibali wordt volgend jaar ploeggenoot van Bauke Mollema'

Vincenzo Nibali is vanaf volgend jaar renner bij Trek-Segafredo. Dat meldt Massimo Zanetti, eigenaar van Segafredo, aan La Gazetta dello Sport.

Vincenzo Nibali
  • Afbeelding van Trek-Segafredo Trek-Segafredo
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema
  • Afbeelding van Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Nibali die afgelopen zondag nog tweede werd in het eindklassement van de Giro d'Italia rijdt nu nog voor Bahrain Merida, maar zal vanaf 2020 ploeggenoot worden van onder meer Bauke Mollema en Koen de Kort. Het koffiemerk Segafredo is één van de hoofdsponsoren van de ploeg en een Italiaans bedrijf. Mede daarom richtte de ploeg zijn pijlen al een tijdje op de Haai van Messina.

In de Italiaanse sportkrant noemt Zanetti Nibali één van de beste renners van het moment en hij geeft ook aan dat Trek-Segafredo een ploeg om hem heen wil bouwen. Het transfernieuws is echter nog niet officieel, omdat transfers officieel pas vanaf 1 augustus bekendgemaakt mogen worden. 

Op de erelijst van Nibali staan onder meer een Tourzege (2014), een zege in de Vuelta (2010), twee Girozege's (2013 en 2016), Milaan-Sanremo (2018) en twee keer de Ronde van Lombardije (2015 en 2017)