Van der Poel wint zijn eerste wereldbeker mountainbike

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst in zijn loopbaan een wereldbeker mountainbike gewonnen. Hij loste in de laatste ronde wereldkampioen Nino Schurter.

Poel

Van der Poel nam direct het initiatief in de wereldbeker in het Tsjechische Nova Mesto. Vooral in de lastige afdalingen waren de Nederlands kampioen en wereldkampioen Nino Schurter sterker en handiger dan hun concurrenten. Het werd dan ook al vrij snel duidelijk dat het zou uitdraaien op een tweestrijd tussen de twee rivalen. 

In de vorige wereldbeker wist Van der Poel de Zwitser voor het eerst in zijn loopbaan te verslaan, maar zat Mathias Flückiger er nog voor. Op de klimmetjes probeerde Schurter Van der Poel een aantal keer te lossen, maar de twee gaven elkaar lange tijd niets toe. Samen gingen ze de laatste ronde in en lange tijd leek het uit te draaien op een sprint met twee. 

Totdat Van der Poel nog eens de gashendel flink opendraaide. Met een verschroeiende demarrage liet hij Schurter achter en pakte hij direct een voorsprong van ongeveer vijftien seconden. De overwinning kwam in het vervolg niet meer in gevaar en Van der Poel wist dus solo naar zijn allereerste zege in een wereldbeker mountainbike te rijden.