'Viviani in beeld bij Bora-Hansgrohe'

Elia Viviani is volgens La Gazzetta dello Sport in beeld om de rangen van Bora-Hansgrohe te versterken. De Italiaan heeft een aflopend contract bij Deceuninck-Quick Step.

Viviani
  • Afbeelding van BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Afbeelding van Deceuninck-Quick Step Deceuninck-Quick Step
  • Afbeelding van Elia Viviani Elia Viviani

De Duitse formatie zou bereid zijn om een miljoenensalaris neer te leggen voor de diensten van Viviani. Het ligt bovendien in de lijn der verwachting dat Sam Bennett, momenteel nog sprinter bij Bora-Hansgrohe, de ploeg in ieder geval de rug toekeert. De Ier presteert uitstekend, maar door de opmars van Pascal Ackermann en de aanwezigheid van Peter Sagan rijdt Bennett niet in de Giro en zal hij ook de Tour niet rijden. Movistar en Team Ineos worden genoemd als nieuwe werkgever van Bennett. 

Viviani zou ook in beeld zijn bij Bora-Hansgrohe vanwege de samenwerking van de ploeg met fietsenmerk Specialized. Zij willen met Viviani toewerken naar de Olympische Spelen, waar hij op de baan zal uitkomen. Viviani was vorig jaar de zegekoning van het peloton bij Deceuninck-Quick Step, maar presteert dit seizoen iets minder. De Italiaans kampioen wist niet te winnen in de Giro d'Italia.