Van der Poel tweede in wereldbeker Albstadt

Mathieu van der Poel is tweede geworden in de wereldbeker mountainbike in Albstadt. De zege ging naar Mathias Flückiger.

Poel

In de stromende regen ging wereldkampioen Nino Schurter razendsnel van start. Van der Poel meldde zich ook vooraan, maar kon de Zwitser al snel niet meer volgen. Europees kampioen Lars Foster wist wel terug te komen bij Schurter, maar hij kwam drie keer ten val waardoor hij zijn kans op winst in rook zag opgaan. 

Schurter kwam alleen op kop te liggen, maar kreeg niet veel later gezelschap van Mathias Flückiger en Jordan Sarrou. Die laatste twee bleken beter bergop en kwamen samen op kop te liggen. Van der Poel lag halfweg koers zesde op zo'n dertig seconden, maar zette vanaf toen een inhaalslag in. Hij kwam bij Schurter en liet die vervolgens achter, maar had moeite om het gat te dichten tot de kop van de koers, waar Sarrou inmiddels was gelost door Flückiger. Van der Poel kon het gat naar Sarrou nog dichten, maar Flückiger was simpelweg te sterk. 

Bij de vrouwen ging de zege naar de Amerikaanse Kate Courtney. De Nederlandse Anne Tauber werd vierde, terwijl Anne Terpstra als vijfde eindigde. Door dat resultaat is Tauber nu al geplaatst voor de Olympische Spelen van volgend jaar.