Cees Bol verslaat Sagan in Californië, eindzege voor Pogacar

Cees Bol is de verrassende winnaar van de slotrit in de Tour of California. De Noord-Hollander versloeg in de eindsprint in Pasadena niemand minder dan Peter Sagan. Het algemeen klassement bleef onveranderd; Pogacar pakt de eindzege.

Bol
  • Afbeelding van Peter Sagan Peter Sagan
  • Afbeelding van Cees Bol Cees Bol

Ondanks een vlakke afloop kende de slotetappe van deze Tour of California de nodige hoogtemeters. In het begin van de rit liep het lang omhoog tot de Angeles Forest Highway, op 1500 meter hoogte. Op die lange klim wist een elfkoppige groep te ontsnappen uit het peloton. Lennard Hofstede was net als gisteren present in de kopgroep. 

Omdat Deceuninck-Quick-Step flink aanzette op de Angeles Forest Highway liep de voorsprong van de vluchters ook snel weer terug. De Belgische formatie probeerde Pogacar nog uit het geel te rijden. Zonder succes, want ruim op tijd voor de finish was de rust weer teruggekeerd in het peloton en gingen de sprintersploegen zich opmaken voor de eindsprint in Pasadena. 

In de massasprint zette Cees Bol al vroeg aan. Sagan bleef lang in het wiel van de Zaandammer. Te lang, zo bleek, want hij slaagde er niet in om langszij te komen. Voor de jonge sprinter van Team Sunweb werd het zodoende een dag om niet te vergeten.