Roglic zet puntjes op de i met tijdritzege in Romandië

Primoz Roglic heeft ook de slottijdrit in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Sloveen verzekerde zich daardoor ook van de eindzege.

Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

De laatste etappe in de Ronde van Romandië was een individuele tijdrit. Een kolfje naar de hand van leider Roglic, die in eerste instantie niet eens voor het algemeen klassement zou gaan. Er was een gevarieerd parkoers uitgestippeld, want het eerste gedeelte was enigszins glooiend, terwijl het tweede stuk makkelijker was. Team Ineos-talent Filippo Ganna reed als eerste een tijd om echt rekening mee te houden. 

De Italiaan werd echter al snel van de hotseat verdreven door kersvers werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. De Belg deed 20 minuten en elf seconden over het bijna 17 kilometer lange parkoers. Campenaerts leek lange tijd goede papieren te hebben om te winnen, maar moest uiteraard nog wachten op de in bloedvorm stekende Roglic, die logischerwijs als laatste van start ging.

Bij het eerste tussenpunt liet Roglic direct zien waarom hij al aan de leiding stond in de Zwitserse rittenkoers. Hij was liefst vijftien seconden sneller dan Campenaerts. Aan de finish bleek de kopman van Team Jumbo-Visma nog dertien seconden over te hebben op Campenaerts. Roglic kent hierdoor een ideale voorbereiding op de Giro d'Italia, waar hij volledig voor de eindzege gaat. Rui Costa en Geraint Thomas vergezelden Roglic op het podium.