Roglic zegeviert in Ronde van Romandië

Primoz Roglic heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Romandië. Hij zegevierde na een heuvelachtige en enerverende etappe.

Roglic
  • Afbeelding van Primož Roglič Primož Roglič

Een grote kopgroep zou zich al snel afscheiden van het peloton. De namen: Jonas Vingegaard, Diego Rosa, Alexis Gougeard, Eros Capecchi, William Bonnet, Maciej Bodnar, Chad Haga, Manuel Mori, Harm Vanhoucke, Lukasz Owsian, Simon Pellaud en Patrick Schelling. Een sterke kopgroep, die op het lastige parkoers geleidelijk aan een mooie voorsprong pakte. 

Op een kleine veertig kilometer van het einde had de kopgroep nog een voorgift van een minuut, maar toen Emanuel Buchmann aanviel zat hun aanvalspoging er definitief op. De Duitser pakte broodnodige bonificatieseconden en sloeg een gat met zijn concurrenten. In de achtervolging doemden David Gaudu, Geraint Thomas en Michael Woods ook op. Team Jumbo-Visma had de slag gemist en moest in de achtervolging. Roglic nam de kop van het peloton in dienst van Steven Kruijswijk, die als kopman wordt uitgespeeld in Zwitserland.

Roglic reed het gat dicht, maar vervolgens werd er slag om slinger gedemarreerd. Onder anderen Gaudu en Ilnur Zakarin waagden een poging. Vervolgens deden ook Thomas en Carlos Betancur nog eens een duit in het zakje, maar de groep met favorieten wist wederom terug te komen, waarna Roglic de snelste was in de spurt.