Ackermann schrijft Eschborn-Frankfurt op zijn naam

Pascal Ackermann heeft de Eschborn-Frankfurt op zijn naam geschreven. De Duits kampioen boekte zo zijn derde zege van het seizoen.

Ackermann
  • Afbeelding van Pascal Ackermann Pascal Ackermann

De vlucht van de dag werd in Duitsland gevormd door Casper Pedersen, Artyom Zakharov, Sebastian Schönberger, Mathias van Gompel, Evgeny Shalunov en Dimitri Peyskens. Het begin van het parkoers was vrij lastig, maar de absolute finale kende weinig hindernissen meer. De kopgroep zou een mooie voorsprong opbouwen, maar strijden om de zege zat er niet in. De vroege vlucht werd dan ook ruim op tijd ingerekend.

Tenminste een gedeelte daarvan, want Peyskens en Shalunov zetten nog eens een aanvalspoging op. Op een smerig steile helling kozen ook Davide Ballerini, Francois Bidard, Geoffrey Soupe en Kristian Sbaragli de aanval. Ze reden naar de twee koplopers toe en niet veel later maakte ook Matej Mohoric de oversteek, terwijl spurter Alexander Kristoff even de aansluiting verloor met het peloton. De Noor, die de vier voorgaande edities won, keerde echter niet veel later alweer terug.

Mohoric, Sbaragli, Peyskens, Ballerini en Shalunov bleven vooraan het langst over, maar met nog vijf kilometer te gaan werden ook zij teruggefloten door de sprintersploegen, waar vooral Bora-Hansgrohe veel werk leverde. De Duitse ploege legde vervolgens ook de rode loper uit voor kopman Ackermann. Omdat Kristoff veel te vroeg op kop kwam, was Ackermann, nadat hij een paar keer ingesloten dreigde te raken, verreweg de snelste. John Degenkolb en Kristoff completeerden het podium.

Was für ein Finale beim #Radklasiker. Glückwunsch an die drei auf dem Podium:

1. Ackermann P. (BOH) 4h23'36"

2. Degenkolb J. (TFS) +00"

3. Kristoff A. (UAD) +00" pic.twitter.com/EoHxRLwexh