Mollema: 'Ik had met deze benen best Luik willen rijden'

Bauke Mollema was op een zesde plek de beste Nederlander in de Waalse Pijl. Toch zal hij zondag niet starten in Luik-Bastenaken-Luik.

Mollema
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

"Ik had met deze benen best Luik-Bastenaken-Luik willen rijden", aldus Mollema tegen het Algemeen Dagblad. Mollema werd de voorbije week twaalfde in de Amstel Gold Race en dus zesde in de Waalse Pijl, maar Luik-Bastenaken-Luik laat hij schieten. Nu wacht de voorbereiding op een andere koers. "De Giro is mijn eerste hoofddoel van dit jaar."

Zonde, maar Mollema zelf gaat er nuchter mee om, want of hij een grote rol had kunnen spelen in Luik betwijfelt hij. "De afgelopen jaren is wel gebleken dat mijn kansen op een goed resultaat daar niet zo groot zijn. Begin dit jaar hebben we al besloten dat dit voorjaar in dienst staat van de Giro. Ik ben tevreden met hoe ik ervoor sta. Dit is na de Amstel weer een goede indicatie. Er zit duidelijk een stijgende lijn in."

Mollema keerde na de Waalse Pijl terug naar zijn woonplaats Monaco. Vervolgens last hij nog een hoogtestage in om zich optimaal voor de bereiden op de Giro d'Italia. "Ik houd nog een kort trainingskamp, dan moet ik er klaar voor zijn." Het doel van Mollema wordt een top 10-notering in het algemeen klassement en/of een etappezege. Zijn beste resultaat in Italië is een zevende plaats.